ul. 6-ego Sierpnia 69 pokój nr 4
umed@azs.lodz.pl
669 592 634

II Gala Sportu 2016

Data wydarzenia 18/11/2016
Miejsce wydarzenia: Biały Pałac Niesięcin 81B, 95-050 Konstantynów Łódzki

Drogie Koleżanki, Drodzy Koledzy,
Serdecznie zapraszamy na II Galę Sportu Uniwersytetu Medycznego w Łodzi podsumowującą osiągnięcia sportowe naszych zawodników oraz trenerów w sezonie 2015/2016. Podczas części oficjalnej zostaną wręczone nagrody dla najbardziej utytułowanych członków naszego Klubu, a dalsza część to już wspólna zabawa do białego rana.

Miejsce: Biały Pałac w Niesięcinie, Konstantynów Łódzki
Termin: 18 listopada 2016, godz. 19.00
Cena: 140zł za osobę lub 260 zł za parę

Zapisy w biurze AZS (ul 6 sierpnia 71).
Zapraszamy do wspólnego świętowania!
Niżej wstawiamy pełne menu, które w tym roku będzie jeszcze bogatsze niż w poprzednim!

 

Pełna fotorelacja z I Gali Sportu UMEDu.

MENU

Danie pierwsze

• Rosół z makaronem i marchewką
• Podwójny plaster schabu faszerowanego szynką i serem
• Kotlet schabowy zapieczony z farszem pieczarkowym
• Pieczone w ziołach pałeczki i udka z kurczaka
• Ziemniaki z wody
• Kapusta zasmażana
• Surówki Deser – lody z owocami i bitą śmietaną

Danie pierwsze serwujemy Państwu do stołu na podgrzewaczach, które utrzymują odpowiednią temperaturę potraw. Goście mają możliwość częstowania się wszystkimi rodzajami mięs wymienionymi powyżej w dowolnej ilości, gdyż ilość potraw jest nielimitowana

Danie drugie

• Pierś drobiowa faszerowana ogórkiem, papryką, bekonem i serem z frytkami i surówką

Danie trzecie

• Barszcz czerwony
• Bułeczki drożdżowe z farszem kapuściano – grzybowym

Danie czwarte

• Zupa węgierska

Zimne zakąski

• Sushi z łososiem
• Sushi z avocado
• Wrapy z kurczakiem, ryżem i kukurydzą
• Wrapy z warzywami grillowanymi i czosnkiem
• Tramezzino pomidorowe z kurczakiem sous-vide z pastą włoską, rukolą i suszonym pomidorem
• Tramazzino pszenne z camembertem, żurawiną i rukolą
• Tramezzino razowe z pastą koperkową, śledziem i ogórkiem konserwowym
• Sałatka tradycyjna
• Sałatka z szynką i serem
• Sałatka z grillowanym kurczakiem i sosem czosnkowym
• Kaczka marnowana orientalnie, w chrupiącej temperze z sosem słodko pikantnym
• Pierożki wołowe w cieście filo z sosem z pomidorów z bazylią
• Spring rolls z kurczakiem teriyaki w panko
• Kurczak sous vide z lionką i tymiankiem z salsą pomidorową z papryką i selerem naciowym
• Pasztet z żurawiną, winogronem i mandarynką
• Pasztet z grzybami ogórkiem konserwowym pieczarką marynowaną i papryką Bufet słodki
• Ciasta 6 gatunków
• Dederki 5 rodzajów
• Babeczki i kuleczki rumowe

Napoje

Sok jabłkowy i pomarańczowy cappy
Coca-cola, fanta, sprite
Woda mineralna Kawa, herbata
Szampan oraz różne rodzaje win

Podziel się: